Pieczarki faszerowane

Nie ma chyba warzyw, które wolimy nadziewać bardziej, niż pieczarki. Śmietankowe kozie sery bardzo dobrze komponuje się z obfitym smakiem grzybów.

Składniki:

  • 8 dużych pieczarek
  • Pół łyżeczki tymianku lub parę gałązek świeżego
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • 20 g suszonych pomidorów drobno pokrojonych
  • 150 g gęstej śmietany
  • 100 g ulubionego sera
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczarki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miski włóż wszystkie składniki na nadzienie, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Następnie czarki pieczarek nadziewamy przygotowanym nadmienieniem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz