Pieczarki faszerowane

Nie ma chyba warzyw, które wolimy nadziewać bardziej, niż pieczarki. Śmietankowe kozie sery bardzo dobrze komponuje się z obfitym smakiem grzybów.
Składniki:
- 8 dużych pieczarek
- Pół łyżeczki tymianku lub parę gałązek świeżego
- 1 cebula drobno pokrojona
- 20 g suszonych pomidorów drobno pokrojonych
- 150 g gęstej śmietany
- 100 g ulubionego sera
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczarki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miski włóż wszystkie składniki na nadzienie, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Następnie czarki pieczarek nadziewamy przygotowanym nadmienieniem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
Smacznego!