Nasze gospodarstwo mieści się na styku trzech rezerwatów, a gmina w której znajduje się gospodarstwo to strefa Natura 2000. Sery kozie robimy z mleka od zadowolonych z życia kóz. Zwierzęta całorocznie korzystają z wybiegu. .
Ręcznie robione, naturalne kosmetyki. Produkty te powstają z pasji do zielarstwa, ekologii i zdrowego stylu życia. Cechą kosmetyków, które wytwarza Naturalis jest ich naturalny skład, który nie powoduje podrażnień. Naturalne produkty działają nawilżająco na .
Nie ma chyba warzyw, które wolimy nadziewać bardziej, niż pieczarki. Śmietankowe kozie sery bardzo dobrze komponuje się z obfitym smakiem grzybów. Składniki: Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczarki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. .
Uwielbiamy kuchnię śródziemnomorską! Kremowy, świeży i z dużą ilością czosnku – klasyczne tzatziki. Składniki: Przygotowanie: Ogórki umyj, osusz i zetrzyj na tarce do miski. Dodaj trochę soli i odstaw na około 10 minut. Obierz .
Chleb jest bardziej uniwersalny, niż nam się wydaje! Sałatka z chrupiącego pieczywa i kruchymi warzywami, pikantną fetą i aromatycznymi oliwkami jest w sam raz dla każdego, kto po pracy chce wyczarować szybką i zdrową .
2 słodkie pomidory 2 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka 1 słodka cebula 1 plaster fety ok 150 g 1/2 łyżeczki suszonego dzikiego oregano (wersja zimowa) 2 łyżki oliwy koroneiko Wszystkie warzywa kroimy na dość .
To prosta i idealna przekąska Do miseczki wkładamy fetę, polewamy ją łyżką oliwy i posypujemy bukowo (pokruszoną suszoną ostrą papryczką). Na to kładziemy plastry pomidora, kawałki zielonej papryki, posypujemy szczyptą oregano i zapiekamy
Wszystkie greckie przepisy podaję tak, jak przekazują mi zaprzyjaźnione gospodynie z sąsiednich podwórek.